Contact

J.W. van Dongen:
Mobiel: 06 - 24745325
(24 uur per dag/7 dagen per week bereikbaar)

Email:
jvandongen@move2improve.eu

R.F. Bras:
Mobiel: 06 - 55872116
(24 uur per dag/7 dagen per week bereikbaar)

email:
rbras@move2improve.eu

Ons praktijkadres is
Dumasstraat 201
3076 HK Rotterdam

wij zijn direct, zonder verwijzing toegankelijk

 

Manuele Therapie

Bewegen is presteren:

Uw leven staat in het teken van bewegen.

Het is één van de essenties van het bestaan. Bewegen is vooruitgang.

Het bewegingsapparaat (spieren en gewrichten) stelt u in staat te presteren. Maar als dit systeem niet goed functioneert, wordt u beperkt in uw mogelijkheden. Kunt u nog optimaal presteren met de ontstane beperkingen?

Klachten ontstaan op het moment dat gewrichten niet goed bewegen. Er kan pijn optreden, waardoor spieren kunnen verkrampen. Het gevolg is verstoord bewegen. Een stoornis van een gewricht noemen we een bewegingsfunctiestoornis. De manueel therapeut kijkt niet alleen naar de plaats van uw klacht, ook andere beperkingen of stoornissen elders in het bewegingsapparaat kunnen de oorzaak zijn van uw huidige klachten.

Een manueel therapeut kan dit verstoorde bewegen verhelpen door speciale technieken op het gewricht toe te passen. Deze kunnen gepaard gaan met een ploppend of knappend geluid. We maken gebruik van een stappenplan:

  1. Opheffen van de functiestoornis
  2. Herstellen van het bewegingsgedrag van gewrichten
  3. Trainen van de coördinatie
  4. Trainen van de stabiliserende spieren
  5. Individuele functionele training

De manuele therapie zorgt ervoor dat bijvoorbeeld het effect van acupunctuur sterk verbetert. Beide therapie├źn richten zich vaak op de wervelkolom, die de energetische spil vormt van het lichaam.

Verbetering van de mobiliteit geeft meer energie en balans. Mensen die behandeld zijn, geven vaak aan dat ze beter slapen en meer ontspannen zijn.