Contact

J.W. van Dongen:
Mobiel: 06 - 24745325
(24 uur per dag/7 dagen per week bereikbaar)

Email:
jvandongen@move2improve.eu

R.F. Bras:
Mobiel: 06 - 55872116
(24 uur per dag/7 dagen per week bereikbaar)

email:
rbras@move2improve.eu

Ons praktijkadres is
Dumasstraat 201
3076 HK Rotterdam

wij zijn direct, zonder verwijzing toegankelijk

 

Ontspanning: De Emwavemethode ontwikkeld door HeartMath

De ontspanningsmethode die wetenschappelijk is bewezen!

stress management Het fenomeen stress kennen we allemaal. Negen op de tien Nederlanders zit dagelijks in de stress. Erg? Ja en nee. Een beetje stress hoort erbij, langdurige stress heeft echter een negatief effect op onze gezondheid. Dat wil zeggen op ons centraal zenuwstelsel, de ‘computer’ die een aantal zaken regelt waarover wij geen zeggenschap hebben. Denk hierbij aan het regelen van de spanning van de spieren, de doorbloeding, de bloeddruk, ademhaling en spijsvertering. Daarnaast heeft deze ‘computer’ een regulerend effect op onze emoties, geheugen en concentratie.

stress managementNegatieve gedachten, zoals stress en frustratie (zie plaatje) geven direct een effect op de hartslag. Hierbij is de ‘Heart Rate Variability’ (HRV) een begrip dat belangrijk is om te begrijpen: Het is normaal dat het aantal hartslagen per minuut niet constant hetzelfde is. Dit principe zorgt ervoor dat het lichaam in staat is te reageren op veranderingen. Het is echter belangrijk dat de hartslag op een harmonieuze (=coherente) manier versnelt en vertraagt (zie onderste deel plaatje) en niet te abrupt (zie bovenste deel plaatje).

stress managementGelukkig hebben positieve gedachten als waardering en dankbaarheid ook direct een positief effect op het hart. De kwaliteit van de hartfrequentie heeft een directe invloed op het centrale regelcentrum, in negatieve, maar gelukkig ook in positieve zin.
De Emwavemethode is hierop gebaseerd: Via specifieke oefeningen zijn we in staat invloed uit te oefenen op onze hartslag, waardoor het centrale zenuwstelsel weer positieve signalen ontvangt. Wist u dat er meer verbindingen zijn van het hart naar de hersenen dan andersom?
Het lichamelijke, emotioneel en cognitief  functioneren komt we weer in balans. Waar stress de aanleiding is dat we niet toe komen aan het oplossen van onze problemen, zorgt de Emwavemethode ervoor dat het zelfherstellende vermogen van het lichaam weer kan worden aangesproken door middel van ademhalingsoefeningen. Deze zijn door iedereen te leren en hebben vaak een enorm positief effect op ons lichamelijke en geestelijke welzijn.

In de praktijk blijkt dat een optimaal functioneren van het centrale zenuwstelsel een sterk positief effect heeft op de manuele therapie en acupunctuur.

‘Tot in het diepste van mijn hart’: daar is het puur, zoals het moet zijn bedoeld.