Contact

J.W. van Dongen:
Mobiel: 06 - 24745325
(24 uur per dag/7 dagen per week bereikbaar)

Email:
jvandongen@move2improve.eu

R.F. Bras:
Mobiel: 06 - 55872116
(24 uur per dag/7 dagen per week bereikbaar)

email:
rbras@move2improve.eu

Ons praktijkadres is
Dumasstraat 201
3076 HK Rotterdam

wij zijn direct, zonder verwijzing toegankelijk

 

Specialismen

Als de verschillende afdelingen niet goed functioneren, stagneert het gehele bedrijf. Wanneer één van de radertjes niet goed beweegt, loop alles vast. Zo ook met uw lichaam. Lees hier meer over onze specialismen en hoe wij u kunnen helpen bij:

 

Hoofdpijn

Zo’n 20% van de Nederlanders heeft minimaal 1 dag per week hoofdpijn. Maar er zijn ook veel mensen die zelfs iedere dag hoofdpijn hebben. Dan is het tijd om er iets aan te doen. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn.

Spanningshoofdpijn en hoofdpijn als gevolg van gewrichtsblokkades kunnen wij goed behandelen. Via een eerste kennismaking proberen wij erachter te komen wat uw type hoofdpijn is. Onze conclusie en de mogelijke behandeling bespreken wij met u. Wanneer u klachten heeft die wijzen op migraine of clusterhoofdpijn raden wij u aan naar de huisarts te gaan. Hij kan u dan doorverwijzen of medicijnen voorschrijven. Voor de genoemde andere types bent u bij ons aan het juiste adres.

In het behandelplan bepalen we hoe we de klachten gaan aanpakken. Dit kan een unieke combinatie van methoden zijn van manuele therapie, acupunctuur, prognos, ontspanningstechnieken of zelfs slaapadviezen. Na vijf behandelingen volgt een eerste evaluatie waarin de resultaten besproken worden. Bij onvoldoende resultaat kunnen we besluiten een andere methode te kiezen.

Twijfel niet langer en neem contact op voor een eerste afspraak, want ook u kunt pijnvrij door het leven gaan!

"Ik wilde maar niet accepteren dat de hoofdpijn een onderdeel van mij was. Er moest een therapeut zijn die mij kon helpen. Via een vriendin kwam ik bij Move 2 Improve terecht. Zij gaven me weer een pijnvrij leven! Tijdens de behandelingen kwam alles aan bod, zelfs de plaats van telefoons in huis. Ik hoop dat iedereen met hoofdpijn zich er niet bij neerlegt maar een afspraak maakt bij Move 2 Improve in Rotterdam, want met hun unieke behandelmethodes bieden ze ook hen een helpende hand!"
Bianca van W.  Ridderkerk

 

Nekpijn

Nekpijn is in Nederland een veel voorkomende klacht. Ruim 29% van de mensen van 25 jaar en ouder heeft nek- of rugklachten die al langer dan 3 maanden bestaan. Pijn in het gebied van de schouder, arm of in het hoofd-halsgebied, worden vaak veroorzaakt door problemen in de nek. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar manuele therapie in relatie tot nekklachten. Vaak is de uitkomst dat manuele therapie in vergelijking tot andere therapieën een beter resultaat laat zien.

De manueel therapeut gaat na het vraaggesprek en het onderzoek met u bespreken wat de behandelmogelijkheden zijn, zodat het voor u duidelijk is, wat en waarom er gekozen wordt voor een bepaalde behandelstrategie.

Na de behandeling wordt altijd geëvalueerd of het gestelde doel bereikt is. Bij de volgende afspraak bespreken we uw reactie en wordt het behandelplan verder in kaart gebracht. Ook worden oefeningen met u besproken die het verkregen effect onderhouden en verbeteren. Mogelijk wordt door andere therapieën (acupunctuur, of ontspanningstechnieken, slaapadviezen of prognos) de manuele therapie ondersteund, om de factoren die herstel in de weg staan aan te pakken. Als u bijvoorbeeld veel stress ervaart, of als er veel verkramping aanwezig is in de spieren, kan dit mogelijk worden veroorzaakt door een tekort aan mineralen. Ook prognos kan worden ingezet om te controleren of er geen andere verstoringen aanwezig zijn, waardoor het lichaam niet kan herstellen.

"Jarenlang werd ik geplaagd door pijn in mijn nek. Ik moest maar gaan sporten, maar daardoor kreeg ik alleen maar meer last. Op een verjaardag van een vriend raakte ik in gesprek met iemand die ook veel last had gehad van langdurige nekklachten en die bij Move2Improve in behandeling was geweest. Een week later had ik mijn eerste afspraak en kreeg ik al na het eerste gesprek meer duidelijkheid over mijn klachten dan ik tot nu toe gekregen had. Na 3 behandelingen waren mijn klachten al behoorlijk verminderd. En na 6 behandelingen kon ik eindelijk weer zonder pijn mijn nek bewegen. Ja en nu gaat het sporten juist goed, omdat ik weer kan bewegen. Ik hoop dat meer mensen dit lezen, zodat zij ook bij Move2Improve behandeld kunnen worden."
Ria de S.  Rotterdam

 

Stress

In Nederland heeft 60% van de mensen last van langdurige stress en 20% daarvan heeft een burn-outsyndroom.

Stress hoeft niet per se negatief te zijn, als de periode waarin je de stress ervaart niet te lang is, zodat het lichaam voldoende de tijd krijgt om te herstellen. Veel mensen presteren beter als ze stress ervaren, dit noemen we positieve stress.

Het gevaar is dat de perioden van herstel uitblijven. Lichaam en geest komen niet voldoende tot rust. Het gaspedaal wordt te veel ingedrukt en de rem te weinig. Hierdoor gaan er klachten ontstaan, zoals lichamelijke en geestelijke vermoeidheid, waarbij spieren en gewrichten overbelast kunnen raken.

Move2Improve behandelt niet alleen de lichamelijke klachten, maar maakt ook gebruik van ontspanningstechnieken met biofeedback. Deze emwave methode kan worden gecombineerd met acupunctuur en manuele therapie om verkrampte spieren te ontspannen. Door deze unieke combinatie ervaren mensen dat ze zich niet alleen lichamelijk beter gaan voelen, maar ook geestelijk.

"Mijn werk is mijn leven, was altijd mijn uitspraak, maar ik had geen besef, dat langzaam mijn werk en mijn privéleven niet meer te scheiden waren. Het werd mij allemaal te veel, wilde alles te goed doen, maar kreeg hoofdpijn en nekklachten.
Uiteindelijk ben ik naar mijn huisarts gegaan en die stuurde mij naar Move2Improve. Daar begonnen we met een gesprek, waardoor ik over mijn situatie meer inzicht kreeg. Door de meerwaarde van elkaar versterkende therapieën ging ik langzaam maar gestaag vooruit. Ik ben nu zover dat mijn lichamelijke klachten verdwenen zijn en weer met plezier dingen kan doen ."
Rob van de K. Rotterdam